BART DE JONGE

Max Property Academy

Bart de Jonge

Zo’n 30 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met de vastgoedsector. Na studies economie en internationale bedrijfskunde was het bijna toevallig dat ik bij mijn eerste werkgever een post accepteerde bij de nieuw opgerichte afdeling ‘vastgoedlease’. Vanaf dat moment was ik om. De veelzijdigheid, de dynamiek, de intransparantie van de vastgoedwereld, waardoor marktkennis nog echt verschil maakte, trok me al snel met huid en haar de sector in. Al snel besloot ik een gedegen theoretische basis te leggen door het volgen van een opleiding vastgoedmanagement en vervolgens vastgoedkunde. Goed voor de wetenschap over de veelzijdigheid van de sector en ook goed voor het persoonlijke netwerk. Want netwerk is in het vastgoed, waar het vaak om vertrouwen en grote belangen gaat, van wezenlijk belang.

Volg mij op

Onze professionals

In de loop van de tijd ben ik in uitvoerende en leidinggevende posities werkzaam geweest bij diverse Nederlandse en buitenlandse banken. Hoogtepunt was wellicht het opzetten van het Nederlandse kantoor voor een Duitse vastgoedbank. Omdat de meeste concurrenten al in Amsterdam zaten, vestigde ik me met mijn team in Rotterdam. Een goede beslissing, want Rotterdammers doen graag zaken met Rotterdammers. Dat leidde tot veel contacten en deals met lokale grootheden, zonder dat het onze positie in de rest van het land verzwakte.

Uiteindelijk heb ik tot 2012 de laatste fase van mijn ‘corporate bestaan’ doorgebracht bij een Nederlandse grootbank. Eerst binnen de vastgoedfinancieringsafdeling (in Rotterdam), de laatste jaren als directeur van een vastgoedvennootschap van deze bank. Hier werden in de crisisperiode panden en portefeuilles uit probleemkredieten klaargemaakt voor de markt. Daarbij kwam veel meer kijken dan alleen financieren. Vaak moest je renoveren, herbestemmen, krakers uitplaatsen. Soms was alleen een frisse marketingaanpak voldoende. Een leerzame periode in een tijd waarin het er bij veel vastgoedondernemingen om spande…

Aanbod beleggingspanden

Sinds 2012 ben ik zelfstandig werkzaam als tussenpersoon voor vastgoedfinanciering. In deze rol treed ik op namens de eigenaar van het vastgoed en zoek voor hem/haar de optimale financieringsoplossing bij binnen- en buitenlandse financiers. De afgelopen jaren heb ik vele honderden miljoenen aan nieuwe financieringen voor mijn opdrachtgevers mogen afsluiten. Dit betrof grote, iconische gebouwen op A lokaties, maar ook kleinere, meer perifeer gelegen panden. Uiteindelijk is er financiering te vinden voor iedere klant en ieder pand. Je moet alleen weten waar je moet zoeken…

De samenwerking met Max Property is nog pril, maar verloopt prima. Bij Max Property tref je een team met kennis van de sector en de lokale markt, een ‘can do’ mentaliteit en een enorme dosis energie. Negen tot vijf is voor watjes en een extra stap is standaard. Een werkhouding die bij mij past en het was daarom een genoegen om mijn financieringskennis en -netwerk te koppelen aan hun vastgoedpraktijk. Ieder vanuit zijn eigen vak en verantwoordelijkheid, maar in dit geval kan 1+1 letterlijk 3 worden.

Max Property Academy_Herfinancieren-content

Bij de banken is veel veranderd de laatste 10 jaar en het einde van deze veranderingen is nog niet in zicht. Zorgplicht, Basel, blockchain, big data, het zijn allemaal zaken die de financiële sector raken. Ook betreden nieuwkomers de financieringsmarkt zoals verzekeraars, pensioenfondsen, debt funds, private equity. Kennis van de markt en inzicht in het vastgoedbeleid van al deze spelers is van belang om de optimale financiering te realiseren.

Als u overweegt uw vastgoed deels met bancair geld te financieren, neemt u dan gerust contact met mij op. Het team van Max Propery brengt u graag met mij in contact. We zullen elkaar dan snel persoonlijk spreken om te bekijken of een externe financiering bij u past en zo ja, welke financiers en oplossingen we gaan verkennen. Ik hoop u snel te ontmoeten.

Meer weten over Bart de Jonge?

www.immo-advisory.nl